Kerkhof

De eerste stappen die u na een overlijden dient te nemen

Uitvaart regelen

Uw naaste is overleden - Wat nu?

Bij thuis overlijden

Waarschuw z.s.m. uw huisarts. Bel degene(n) van wie u graag wilt dat zij bij u zijn of wie u direct op de hoogte dient te stellen van het overlijden.

Bel Firma Kerkhof Uitvaartzorg nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld. U mag ook 's nachts bellen om het lichaam thuis te verzorgen, thuis op te baren of over te brengen naar een uitvaartcentrum. Wij zijn bereikbaar op: 070 - 345 16 76.

Bij overlijden in een zorginstelling

Het waarschuwen van een arts wordt door een verzorger van de zorginstelling gedaan. Bel degene(n) van wie u graag wilt dat zij bij u zijn of wie u direct op de hoogte dient te stellen van het overlijden.

Als de verzorging van het lichaam niet door de zorginstelling wordt gedaan, kunt u ons daarvoor ook 's nachts bellen, nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld. Bel Firma Kerkhof Uitvaartzorg om een afspraak te maken voor bespreking van de uitvaart. Wij zijn bereikbaar op: 070 - 345 16 76.

De volgende stappen

Maak een keuze voor de kleding die aangedaan dient te worden. Bespreek met elkaar of u als familie het lichaam zelf wilt wassen en/of kleden. Wij kunnen u assisteren of u kunt het geheel aan ons overlaten. Het kan ook zijn dat het door de medewerkers van de zorginstelling of door mensen van uw geloofsgemeenschap wordt gedaan. De verzorging kan thuis worden gedaan, bij ons in een van de uitvaartcentra of in de zorginstelling waar het overlijden heeft plaatsgevonden.

Is er een uitvaartverzekering?

Voor de aangifte van overlijden bij de Burgerlijke Stand van de plaats van overlijden hebben wij gegevens nodig. Het kan handig zijn als u een identiteitsbewijs klaarlegt. Meestal doen wij de aangifte van overlijden, maar als u dit zelf wilt doen, mag dat uiteraard.

Tekst voor de rouwbrief

U kunt alvast denken over een tekst voor de rouwbrief. Lukt dit niet, wij hebben voorbeelden van teksten bij ons. Is er een adressenlijst? Enveloppen hebben wij bij ons, zodat u ook zelf kunt schrijven.

Bespreking van de uitvaart

Meestal wordt de bespreking van de uitvaart op een eigen privéadres gedaan. U bent daar meer uzelf en heeft spullen direct voorhanden. Schikt dat niet of hebt u dat liever niet, dan bent u natuurlijk welkom op ons kantoor aan de Groot Hertoginnelaan 227, 2517 ET in Den Haag.

Kerkhof Uitvaartzorg

Uitvaartzorg op maat sinds 1892:

Met zorg en aandacht afgestemd op uw wensen. Al vier generaties familietraditie. Ook voor noodzakelijke verzorging ’s nachts.

Vrije keuze van:

  • Begraafplaats of crematorium
  • Locatie voor dienst/samenkomst
  • Uitvaartverzekering/deposito
  • Plaats van opbaring

Thuisopbaring mogelijk volgens uw wensen met de juiste zorg en middelen.

Onze uitvaartcentra:

  • Sorghvliet – Groot Hertoginnelaan 1
  • Waldeck – Oude Haagweg 28
  • Nootdorp – Veenweg 14