Kerkhof

Ontwikkeld door de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR)

Gids voor Nabestaanden

Informatie en praktische adviezen

Een overlijden brengt veel met zich mee waar niemand helemaal op is voorbereid. Bovendien lopen zakelijke beslissingen dikwijls dwars door alle gevoelens heen. Veel nabestaanden hebben in deze verwarrende periode behoefte aan informatie en praktische adviezen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen heeft de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) de Gids voor Nabestaanden ontwikkeld.

Deel 1: administratieve en financiële facetten

Het is een handleiding bij alle zakelijke beslissingen die genomen moeten worden, en kan steun bieden bij het verwerken van het verlies. Deel I houdt zich voornamelijk bezig met de administratieve en financiële facetten.

Deel 2: beleving en verwerking van het verlies

Deel II gaat over de beleving en de verwerking van het verlies. De Gids probeert zo volledig mogelijk te zijn voor een breed publiek.

Recensie Gids voor Nabestaanden

Deze bijzonder informatieve uitgave brengt de verschillende zakelijke en emotionele aspecten van een verlies door overlijden in kaart. In eenvoudige taal, met een overzichtelijke tekstopbouw en gebruikmakend van handige checklists wordt in het eerste deel van deze handleiding ingegaan op de uitvaartverzorging en de administratieve en financiële gevolgen van een overlijden. Kort worden tevens meer juridisch gerichte onderwerpen besproken, zoals de erfenis, belastingen en sociale uitkeringen. Het tweede deel behandelt de psychische, emotionele en sociale facetten van een rouwproces. Diverse deelonderwerpen (bijvoorbeeld suïcide, kinderdood, hulpverlening) komen daarbij aan de orde. Het geven van praktische tips staat in het boek op de voorgrond. Een zeer uitgebreide literatuuropgave en vele tientallen nuttige adressen completeren deze uiterst waardevolle uitgave. Door zijn praktijkgerichte inslag is deze gids bestemd voor nabestaanden die belast zijn met 'het regelwerk’. Voorkennis is niet vereist. Ieder ongeveer half jaar wordt er een herziene en geactualiseerde druk uitgegeven.’

Bestel de gids bij het Landelijk Steunpunt Rouw

Kerkhof Uitvaartzorg

Uitvaartzorg op maat sinds 1892:

Met zorg en aandacht afgestemd op uw wensen. Al vier generaties familietraditie. Ook voor noodzakelijke verzorging ’s nachts.

Vrije keuze van:

  • Begraafplaats of crematorium
  • Locatie voor dienst/samenkomst
  • Uitvaartverzekering/deposito
  • Plaats van opbaring

Thuisopbaring mogelijk volgens uw wensen met de juiste zorg en middelen.

Onze uitvaartcentra:

  • Sorghvliet – Groot Hertoginnelaan 1
  • Waldeck – Oude Haagweg 28
  • Nootdorp – Veenweg 14

Direct contact

Voor al uw vragen over het regelen van een uitvaart en het doornemen van uw persoonlijke wensen kunt u terecht bij Kerkhof Uitvaartzorg in Den Haag. 

Voor noodzakelijke verzorging ook 's nachts bereikbaar. Bel: 070 - 345 16 76.

Stel uw vraag aan Kerkhof Uitvaartzorg

Aanhef: *