Kerkhof

Zelf de bestaanstermijn van het graf bepalen?

Begrafenis in eigen of algemeen graf

Verschil tussen eigen en algemeen graf

Een algemeen graf is een graf waarin ook overledenen van andere families gaan en na verloop van tijd wordt opgeheven. Wilt u later bij de overledene begraven worden dan is dat in zo’n graf niet mogelijk. In een eigen graf kan dat wel. Eigen graven worden ook voor een langere termijn uitgegeven. Een algemeen graf blijft gedurende de wettelijke grafrust van 10 jaar bestaan en wordt daarna over het algemeen opgeheven.

Kosten eigen graf

Gemiddeld liggen de kosten voor een algemeen graf tussen de 700 en 1300 euro. U betaalt deze kosten ook voor het begraven in een eigen graf, maar daarbij komen dan de eenmalige kosten voor het gebruik van zo'n eigen graf. Hebt u al een graf, dan betaalt u alleen de bovenstaande kosten en het afnemen en terugplaatsen van de grafbedekking.

Eigen graf blijft bestaan zo lang u wilt

Een eigen graf blijft bestaan zolang u of uw nabestaanden willen dat het blijft bestaan. Veel begraafplaatsen geven tegenwoordig graven uit voor een termijn van 30 jaar met recht op verlenging van iedere keer 10 jaar. Vroeger werden veel graven voor onbepaalde tijd uitgegeven. Veel begraafplaatsen hebben de regel dat u zorgt voor een passende grafbedekking, die (vaak met een onderhoudscontract via de begraafplaats) in een goede staat dient te blijven.

Mogelijkheden en tarieven begraafplaatsen

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven van begraafplaatsen waar wij geregeld komen en u van dienst kunnen zijn. Vul voor vragen gerust het reactieformulier in of bel direct: 070 - 345 16 76.

Kerkhof Uitvaartzorg

Uitvaartzorg op maat sinds 1892:

Met zorg en aandacht afgestemd op uw wensen. Al vier generaties familietraditie. Ook voor noodzakelijke verzorging ’s nachts.

Vrije keuze van:

  • Begraafplaats of crematorium
  • Locatie voor dienst/samenkomst
  • Uitvaartverzekering/deposito
  • Plaats van opbaring

Thuisopbaring mogelijk volgens uw wensen met de juiste zorg en middelen.

Onze uitvaartcentra:

  • Sorghvliet – Groot Hertoginnelaan 1
  • Waldeck – Oude Haagweg 28
  • Nootdorp – Veenweg 14

Direct contact

Voor al uw vragen over het regelen van een uitvaart en het doornemen van uw persoonlijke wensen kunt u terecht bij Kerkhof Uitvaartzorg in Den Haag. 

Voor noodzakelijke verzorging ook 's nachts bereikbaar. Bel: 070 - 345 16 76.

Stel uw vraag aan Kerkhof Uitvaartzorg

Aanhef: *