Kerkhof

Al sinds de Napoleontische tijd verbonden met het beroep?

Geschiedenis Kerkhof Uitvaartzorg

“What's in a name?” - William Shakespeare

Vaak is het en wordt het ons gevraagd: "Is de naam 'Kerkhof' al vanaf de Napoleontische tijd verbonden met het beroep?"

Zeer goed mogelijk. Voor zover wij nu kunnen nagaan, beoefenden voorvaderen tot in de zesde generatie terug het beroep voor uitvoering van begrafenissen en later crematies.

Firma A. H. Kerkhof & Zn, sinds 1892

Firma A. H. Kerkhof & Zn, de naam van ons familiebedrijf, werd ruim 120 jaar geleden in 1892 in ’s-Gravenhage door overgrootvader, Gerrit Martinus Kerkhof (1860-1937), opgericht. Hij kwam als bakkersknecht vanuit Overschie naar de stad, was ambitieus, ging als assurantie tussenpersoon verder en door de begrafenisverzekeringen van De Holland en Utrecht, het huidige ASR-Ardanta, ging hij ook begrafenissen verzorgen. Omdat zijn vader in Overschie ook al diensten in de begrafenisverzorging bij zijn schoonvader De Zeeuw deed, was het vak hem bekend. De uitvaartverzorging wordt al zeker zes generaties doorgegeven en zit inmiddels in ons bloed. De naam 'Kerkhof' doen wij, kunnen wij wel stellen, eer aan.

Antonie Hendrik Kerkhof Sr.

In de naam van onze firma zijn de initialen ‘A. H.’ van grootvader Antonie Hendrik Kerkhof Sr. en ‘Zn’ van vader Ton Kerkhof. Twee van de zeven kinderen van G. M. Kerkhof (oprichter) zijn in de voetsporen van hun vader gegaan. C. P. Kerkhof in de Herenstraat in Voorburg en A. H. Kerkhof (1898-1965) zette de onderneming die in 1892 werd opgericht in ’s-Gravenhage voort.

Antonie Hendrik Kerkhof Jr.

De jongste zoon, Antonie Hendrik Kerkhof Jr.(1932), met dezelfde initialen als zijn vader, zette de onderneming na het overlijden van zijn vader in 1965 samen met zijn vrouw, Grietje Kerkhof - Kieft(1934) voort. Zij waren eveneens ambitieus en zetten zich naast het bedienen van veel protestantse families ook in voor de opkomende multiculturele samenleving. Ton Kerkhof heeft met zijn vrouw en collega Harry Wijling met name voor de Hindoe- en Moslim-gemeenschap mogelijk gemaakt om (toen nog in de Van Diemenstraat en later in het rouwcentrum Waldeck) een plek te creëren, waar ook zij tot op de dag van vandaag hun gebruiken en rituelen kunnen uitvoeren.

Rob Kerkhof & Anita Bouwman - Kerkhof

Ton en Iet Kerkhof - Kieft kregen vier kinderen. Twee dochters en twee zonen. De oudste zoon, Robert Nathan Kerkhof, (Rob) heeft vanaf zijn vijfde jaar gezegd begrafenisondernemer te willen worden en in de voetsporen te treden van zijn vader. In 1985 kwam Rob in de zaak, waarna Ton in 1995 zich naar de achtergrond terugtrok. De oudste dochter Anita Bouwman - Kerkhof(Jeannette Francisca) werkte bij ons als uitvaartverzorger van 2004 tot 2011. Bij drukte en bij vakantie neemt zij nog steeds waar.

Anya & Toni Kerkhof

In 1998 werd Anya Kerkhof (Antonia Jacoba) (jongste dochter) werkzaam in de firma en kreeg alle kantoorwerkzaamheden onder haar verantwoording. De jongste zoon, Toni Kerkhof (Antonie Benjamin), was met zijn Bloemharmonieën La Reine, (Kerk-hof) leverancier van de rouwbloemstukken en -kransen. Na zijn emigratie naar Zweden heeft Bloembinderij IRIS deze leveranties overgenomen.

Lea van Amerongen 

Lea van Amerongen, echtgenote van Rob N. Kerkhof, is als uitvaartverzorgster in 2011 het team van Firma A. H. Kerkhof & Zn komen aanvullen. Zij heeft van 2003 tot 2011 de nagedachtenisvormen en asbestemmingen begeleid op crematorium Eikelenburg en Ockenburgh.

Meer over Kerkhof Uitvaartzorg

Direct contact

Voor al uw vragen over het regelen van een uitvaart en het doornemen van uw persoonlijke wensen kunt u terecht bij Kerkhof Uitvaartzorg in Den Haag. 

Voor noodzakelijke verzorging ook 's nachts bereikbaar. Bel: 070 - 345 16 76.

Stel uw vraag aan Kerkhof Uitvaartzorg

Aanhef: *